UPPLEV JORD TILL BORD MED ALLA SINNEN  I VÅRT

Gårdskök
Välkommen till gårdsköket

På Lindeborgs Eco Retreat skapar vi vegetariska helhetsupplevelser av ekologiska, här- och närodlade Sörmländska råvaror.

Under helgerna för öppet gårdskök har Peter Andersson, vår egen gårdskock, bjudit in en speciell gästkock och tillsammans skapar de gårdsnära matupplevelser i många serveringar med grönsakerna i centrum. Råvarorna har sitt ursprung från vår egen gård eller runt hörnet i Sörmland.

 

När vi kan skördas det på gården bara någon timme före servering.

Upplevelsen serveras i vårt växthus där du möts av prunkande odlingar, en sprakande eld som värmer under kyliga kvällar och personlig kontakt med köket. 

Gårdsköket håller öppet 2021

 

Fredag 12 mars och lördag 13 mars 

Fredrik Johnsson & Peter Andersson

Fredrik drev Volt tillsammans med Peter Andersson och Johan Bengsson från starten 2010.  

Med Volt skapade de en restaurang som de själva vill gå till, - mer som att komma hem till någon. De var samtidigt före många andra med att jobba säsongsbetonat och närproducerat. Svenska Dagbladet skrev i en artikel "Med sitt jordnära gastronomiska uttryck och vurm för det naturliga har de fått en stark förankring i den svenska gastronomin". Volt var Sveriges första KRAV-certifierade stjärnrestaurang. 

Fredag 7 maj och lördag 8 maj

Emma Shields & Peter Andersson

Emma utgår från sin nordiska grund men lånar gärna in smaker från hela världen. Hon brinner för att väcka en nyfikenhet hos sina gäster och lagar mat på de råvaror som hon själv tycker mycket om. Kockkarriären inleddes på PM & Vänner för att sedan ta mig till Djuret, Oaxen krog, Restaurang Volt, Omakase köttslöjd och senast som köksmästare på Restaurang Flickan innan hon valde att starta eget bolag. 

 

På meritlistan står ett OS-guld med juniorkocklandslaget 2012 och en finalplats i Årets kock 2015. 2018 blev hon utsedd till årets "Rising star" av restaurangguiden White Guide och 2019 slutade jag som tvåa i TV4:s Kockarnas kamp.”

Fredag 4 juni och lördag 5 juni

Peter Wallin & Peter Andersson

 

För Peter har Sjömagasinet och Leif Mannerström betytt mycket för honom som matlagare. Senare på restaurang Pelle i Göteborg, lärde han sig framförallt att ge grönsakerna mer respekt och att de är mer än ett komplement till proteinet. Peter har även drivit egen krog i River Café under en period. "Det behöver inte alltid vara så avancerat om man bara ger råvarorna omsorg och jobbar i säsong när dem är som godast". På sista tiden har Peter jobbat med att öppna Lisebergs 2 nya restauranger varav den ena är helt växtbaserad.

Fredag 20 augusti och lördag 21 augusti 

Anders Johnsson & Peter Andersson

Anders är kocken som brinner för ekologiskt, svenskt och småskaligt. År 2020 blev han vald till årets ekokock. Han var även en av finalisterna i Årets Kock 2018. Han har givit ut kokboken 'Härifrån' och har i april öppnat egna restaurangen CV Köket i Örebro. Anders driver även pop up restaurangen Mull på Jannelunds Gård för femte året i rad. Så här beskriver Anders sin matfilosofi "Min matlagning går ut på att laga ärlig och kärleksfull mat. Jag tror det handlar om att bygga relationer, lära känna människorna bakom råvaran, förstå hur allt hänger ihop – producent, natur och årstid. Maten får gärna vara kreativ, överraskande och spännande, men framför allt ska det vara jäkligt gott! Och aldrig på bekostnad av djur eller natur".

 

 

Även dessa datum (mer info om gästkockarna kommer);

Fredag 24 september och lördag 25 september

Fredag 15 oktober och lördag 16 oktober 

Fredag 20 november och lördag 21 november 

Kvällens meny kostar 1150 kr, vinpaket från 650 kr och alkoholfritt dryckespaket 400 kr.

Våra viner är ekologiska, biodynamiska & naturviner från Buteljholmen. Öl och cider är småskaligt producerat i Sörmland. 

 

Vi tar max 14-18 gäster under en hel kväll beroende på storlek på sällskap

_RVL2394_edit.jpg

Bo över

 

På Lindeborgs finns flera olika möjligheter att bo över och du sover i sängar med madrasser, kuddar och täcken av ekologiska naturliga material. Vakna sedan utvilad till en härlig frukost i växthuset. Kanske har du tagit en bastu eller en skogspromenad innan, eller startat dagen med ett yogapass.

Välkommen att bo i klimatneutrala och prisvinnande Ekoladan, ritad av White Arkitekter, eller hyr en klassisk och helt nyrenoverad röd stuga för er själva och ta med familjen eller kompisgänget. Läs mer om våra boendealternativ här.
 

Enkelrum i Ekoladan - 1700 kr för en person

Dubbelrum i Ekoladan - 1100 kr om ni är 2

Ekosvit - 1400 kr om ni är 2, 1100 kr om ni är 3 eller 800 kr om ni är 4

Röda huset - 3 sovrum & 2 badrum - 1000 kr om ni är 4, 850 kr om ni är 5 eller 700 kr om ni är 6

Priserna är per person och natt, inklusive frukost och gäller i samband med bokning av middag

Bokning

Bokning sker enklast med ett mejl till janna@lindeborgs.com. Meddela då också ev allergier. Om du vill bo över hjälper Janna dig att hitta rätt boende.

Middagsmeny och boende betalas i förskott vid bokning via Swish eller faktura. Uppge gärna din preferens i bokningsmejlet. Dryck betalas på plats.

Om det blir ändrade planer

Då vi satsar på småskaliga och personliga upplevelser och eftersom våra restaurangkvällar ofta bokas långt innan är vi så tacksamma för om ni gör allt ni kan för att komma.

 

Men livet händer och om planerna måste ändras kan vi erbjuda:

Fri framflyttning av din bokning utan kostnad fram till 10 dagar före. Om det inte fungerar så återbetalar vi hela bokningsbeloppet.

 

Vid avbokning 3-10 dagar före kan du flytta fram bokningen mot en avgift på 25% eller så betalar vi tillbaka 50% av bokningsbeloppet.

Vid avbokning senare än 48 timmar före så kan vi tyvärr inte göra en återbetalning men vi kan erbjuda en framflyttning mot en avgift på 50%. Självklart kan du också överlåta din bokning till någon annan utan kostnad.

IMG_5108.jpg
Retreat-och-Events,-Vår-matfilosofi.jpg
Råvarorna

Från vår egen trädgård kommer mer än 150 olika sorters grönsaker, örter, frukter och bär. Kanske får du under en kväll här avnjuta egenodlade vinbär, havtorn, hallon, gojibär, en flerårig spenatskräppa eller en tomatsmak du aldrig provat förut. Vi fyller på med gårdens hedemoraägg, shiitake och honung och förstås hela skogens skafferi för att skapa en unik matresa som speglar denna plats.

Från ekologiska granngårdar plockar vi upp det som kompletterar som t ex mjölken och osten från Job och Ceciles Biodynamiska lantbruk på Ullberga Gård.

Upplevelsen

Som middagsgäst hos oss vill vi ge dig en större upplevelse än själva måltiden. Kom gärna tidigare på dagen och varför inte ta chansen att stanna över natten. Här finns en underbar bastu, möjlighet till en avslappnande massage och mycket att upptäcka runt gården.

 

Vi guidar gärna runt dig i trädgårdarna före middagen och berättar om hur vi skapar det som senare finns på tallriken. Kanske vill du också skörda något och ta med dig hem?

Och för dig som stannar kvar väntar en härlig frukost på morgonkvisten som förlänger matupplevelsen. Kanske har du innan lyft aptiten med en frisk skogspromenad, ett guidat yogapass eller bara haft en skön slö morgon i våra ekologiska sängar.

UPPLEV JORD TILL BORD MED ALLA SINNEN  I VÅRT

Gårdskök
4 & 5 Juni, 20 & 21 Augusti, 24 & 25 September, 15 & 16 Oktober, 20 & 21 November
INBJUDAN Restaurang  (8).jpg